Een Stralende Toekomst
Home | Artikelen
 
Onderzoek van het jeugdjournaal

Veel kinderen kunnen tegenwoordig niet meer zonder mobiele telefoon. In een artikel van de telegraaf op 5 mei 2011 staat dat volgens een onderzoek van het NOS Jeugdjournaal 75 % van de kinderen tussen 9 en 14 jaar een mobieltje heeft.  In de leeftijdgroep 13 tot 14 jaar is dat zelfs 98 procent.

Vier op de tien kinderen zeggen ‘echt niet zonder mobiele telefoon te kunnen’. 

De belangrijkste reden voor kinderen om een eigen mobieltje te hebben is het bereikbaar zijn voor de ouders. Dit betekent ook dat juist de ouders geïnformeerd moeten worden over de evt. schadelijke effecten van mobiel bellen.

‘Slechts’ 14% van de kinderen heeft het mobieltje ‘om te kunnen bellen met vrienden’.

Het meest wordt de telefoon gebruikt om te sms-en. Bijna 85 %. 

Op plek 2 staat bellen. 

Op plek 3: Bijna 6 op de 10 kinderen (59%) luisteren er regelmatig muziek mee.

Meer dan de helft van de kinderen heeft met de ouders geen afspraken gemaakt over de kosten van het gebruik.

Het mobieltje blijkt voor een groot deel van de jonge gebruikers onmisbaar te zijn. Bijna de helft neemt de telefoon altijd mee naar bed. 

Wanneer de mobieltjes mee naar bed worden genomen, wordt de mobiel vaak naast het kussen gelegd, of op het nachtkastje. De telefoon komt op deze manier langer en nog dichter bij het hoofd in de buurt t.o.v. overdag.
Vaak wordt de telefoon ‘s nachts opgeladen. Er ontstaan dan magnetische wisselvelden doordat het mobieltje wordt opgeladen. Deze kunnen van grote invloed zijn op de gezondheid afhankelijk van de sterkte van de velden en de duur van de belasting. Als het echter elke avond is....

Daarbij moet vermeld worden dat het lichaam bevattelijker is voor externe invloeden wanneer het in rust is. Dus tijdens je slaap ben je gevoeliger voor de signalen en velden die worden veroorzaakt door je mobiel en het opladen hiervan. 

Doe gewoon je mobiel ‘s nachts uit en neem een batterijwekker als je je mobiel altijd gebruikt als wekker. 

Datum geplaatst: 12-05-2011 | Laatst aangepast: 19-05-2011
 
© Een Stralende Toekomst -  | Home | 
Een Stralende Toekomst is een onderdeel van InnerSmile